8.6 C
Slovakia
štvrtok, 19 septembra, 2024
spot_img
ÚvodReportyBryan Adams ako záskok za Scorpions predviedol v Havířově plnohodnotnú koncertnú show

Bryan Adams ako záskok za Scorpions predviedol v Havířově plnohodnotnú koncertnú show

V blízkej dobe čaká množstvo slovenských i českých miest obdobie plné najrôznejších hudobno-kultúrnych podujatí. Niekde pôjde o jarmok, inde o vinobranie či slávnosti mesta. V drvivej väčšine sa lineup týchto podujatí skladá z domácich mien či hostí od našich susedov. V Havířově, ktorý leží pár kilometrov od Ostravy, sa ale organizátori každoročne vytiahnu s jedným či viacerými zahraničnými hosťami. Inak tomu nebolo ani tento rok, keď sem zavítal Bryan Adams.

V minulosti sa na Havířovských slavnostech predstavili napríklad James Blunt, Modern Talking, Lordi, Bastille, John Newman či Clean Bandit. Tento rok sa zo zahraničných hostí mali predstaviť skupiny Avantasia, Pain a Scorpions. Iba pár dní pred samotným podujatím ale skupina Scorpions oznámila, že sa nemôže zúčastniť a slávnosti tak zostali bez zahraničného headlinera. Organizátorom sa ale podaril majstrovský kúsok a doslova behom niekoľkých hodín dokázali zabookovať Bryana Adamsa.

Okrem zahraničných mien sa na tohtoročnom lineupe objavili napríklad Ewa Farna, Vojtěch Dyk, Dymytry atď. Hlavným lákadlom bol ale, aj vďaka výrazne lacným vstupenkám, Bryan Adams. Aj napriek tomu, že išlo o mestské slávnosti predviedol Adams plnohodnotnú koncertnú show ako na svojich klasických zastávkach v rámci turné.

Na pomerne veľkom pódiu nechýbali projekcie, nafukovacie gule v dave či lietajúce auto nad hlavami účastníkov. V 22 položkovom setliste nechýbali overené hity ako Somebody, (Everything I Do) I Do It For You, Run To You, Cuts Like a Knife a samozrejme ani Summer of ´69. V akustickej verzii odzneli skladby When You´re Gone a Here I Am, počas ktorej Adams odspieval aj úryvok Rock You Like a Hurricane od Scorpions.

Z novších skladieb sa dostalo na Go Down Rockin´, You Belong to Me a Shine a Light. Zo zatiaľ najnovšieho Adamsovho albumu odzneli rovnomenná So Happy It Hurts a Kicks Ass. Osobne som čakala, že Bryan Adams odohrá možno polovicu svojho koncertného setlistu alebo svoje najväčšie hity a preto bolo takéto plnohodnotné a poctivé predstavenie príjemným prekvapením.

Samotný Adams znel výborne a koncert si očividne užíval spoločne s davom, ktorý sa podľa odhadov vyšplhal nad dvadsaťtisíc. Výbornú hudobnícku prácu odviedla aj jeho kapela, ktorá znela perfektne a uznanie patrí aj zvukárom, ktorý sa postarali o výborný zvuk počas celého koncertu.

V dave sa samozrejme našlo niekoľko divákov, prevažne v tričkách Scorpions, ktorí zo začiatku nevyzerali úplne nadšene ale keď Adams začal hrať svoje overené hity tak sa pridali k spievajúcemu  davu. Bryan Adams, aj keď na poslednú chvíľu, doprial fanúšikom poctivý viac ako sto minútový set overených hitov aj novších kúskov a výbornú náladu i zvuk si udržal počas celého svojho vystúpenia.

Záver slávností patril švédskej metalovej skupine Pain. Tú má pod palcom Peter Tägtgren. Práve on stál za realizáciou prvých dvoch sólových albumov Tilla Lindemanna z Rammstein a spoločne s Pain ho doprevádzali v rámci projektu Lindemann na turné v roku 2020. Práve z tohto turné pochádza aj jediný živý album projektu Lindemann: Live in Moscow. Aj keď sa po koncerte Bryana Adamsa publikum pomerne preriedilo, Pain odohrali poctivú dávku švédskeho industriálneho metalu a zazneli napríklad skladby Same Old Song, Party in My Head či Shut Your Mouth.

Organizátori Havířovských slavností sa aj tento rok postarali o kvalitný lineup domácich i zahraničných mien. Nálada v areáli športovej haly Slávie neuberala na intenzite ani na úkor občasnému dažďu a trvala až do úplného záveru, ktorý trval až do pol jednej ráno.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img