8.6 C
Slovakia
sobota, 5 októbra, 2024
spot_img
ÚvodNovinkyBob Dylan zahrá trikrát v Prahe počas turné Rough and Rowdy Ways

Bob Dylan zahrá trikrát v Prahe počas turné Rough and Rowdy Ways

Americký pesničkár Bob Dylan opäť obchádza svet a zahrá pár koncertov v Európe. K nám najbližšie bude 4.5.6. októbra v pražskej O2 universum, kde začne európske časť turné Rough and Rowdy Ways k jeho poslednej nahrávke.

Tri úchvatné hudobné večery je možné zažiť s Bobom Dylanom, ktorý sa po štyroch rokoch vráti do Prahy. V O2 universum sa predstaví postupne 4. októbra, 5. októbra, 6. októbra. Pôjde o jedinečné stretnutia, na ktorom nikdy človek nevie, kam ho známy americký pesničkár a nositeľ Nobelovej ceny za literatúru zavedie.

Zahrá pesničky, ktoré stáli za zrodom protest songu ako Blowin‘ in the Wind, alebo The Times They Are a-Changin v inom prevedení, než sme zvyknutí? Práve preto je Bob Dylan stále cenený ako jeden z najlepších živých muzikantov, ktorý je na nekončiacom turné už cez päťdesiat rokov.

Vyberať si môže z veľkého katalógu piesní, ktoré už vlastní Universal Music Group. Praha bude mať špeciálnu príchuť aj z toho dôvodu, že v nej zaháji svoje veľké európske turné. Zároveň uplynie dvadsať rokov, čo prvýkrát hral v Prahe – pražské Výstavisko. Následne zahrá v Nemecku, Francúzsku, Luxembursku a Vo Veľkej Británii.

Rough and Rowdy Ways – prvý autorský album po ôsmich rokoch bol odklonom od bluesových štandardov a ľudových piesní, ktoré Dylan priniesol na albumoch Shadows in the Night, Fallen Angels a Triplicate.

Dylan v roku 2020 musel na neurčito prerušiť svoje nekončiace turné, ktoré sa ťahá de facto od roku 1988. Naplánovaných dvadsaťpäť koncertov po amerických mestách sa zrušilo v dôsledku celosvetovej pandémie. Potom sa opäť rozbehli koncerty a Bob Dylan teraz poteší aj svojich európskych fanúšikov.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img