8.6 C
Slovakia
sobota, 26 októbra, 2024
spot_img
ÚvodRecenziePaul Weller – Supplement: 66

Paul Weller – Supplement: 66

Paul Weller oslávil koncom mája tohto roku šesťdesiate šieste narodeniny. Ako darček sebe aj svojim fanúšikom nadelil nový album s príznačným názvom 66. Po piatich mesiacoch sa rozhodol Weller s poslucháčmi podeliť aj so skladbami, ktoré sa na album nedostali. Výsledkom je štvorpoložkové EP Supplement: 66.

Zbierku štyroch skladieb otvára That´s What She Said. Príjemný mix jazzu a soulu priamo nadväzuje na náladu albumu 66. Práve v tomto štýle sa niesla väčšina skladieb na ňom a ide tak o jeho priame pokračovanie. Change What You Can obohacuje akustická gitara a všadeprítomné dychové nástroje.

Wellerovi v speve pomáhajú pekne ladiace doprovodné vokály a prekvapí aj jemné sólo na flautu. Až barovým dojmom pôsobí Earth In Our Feet. Po klavírnom intre sa pridávajú dychy a ľahké zbory. EP uzatvára pomalšia a pokojná So Quietly. Na nej sa autorsky aj vokálom podieľala Kathryn Williams a v podstate tak ide o duet. Zasnená a jemná skladba je výborným ukončením tejto kolekcie.

To, že sa tieto skladby nedostali na album 66 je v konečnom dôsledku dobre. Zatiaľ čo na albume by možno zapadli vzhľadom na pomerne silné kúsky, ktoré sa na album dostali. V takejto podobe a s odstupom času od vydania albumu 66 si ich môže poslucháč naplno užiť.

Aj keď sa každá skladba nesie v mierne odlišnom duchu isté prepojenia medzi nimi samozrejme sú. Rovnako je počuť samozrejmú spojitosť s albumom 66 a Weller tak svojim spôsobom dopovedal príbeh svojej narodeninovej kolekcie.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img